Het concept van
Fast Lane Vitality:
Van frustratie naar passie

Voor de mensen die mij nog niet kennen: mijn naam is Bob Caris, 30 jaar, psycholoog en oprichter van Fast Lane Vitality. En wauw, wat een mooi avontuur is het tot op heden!
 
Frustratie en passie zijn twee zijden van dezelfde medaille. Na 5 jaar gewerkt te hebben in de klassieke (s)GGZ raakte ik merkbaar steeds gefrustreerder. En wel om het feit dat werknemers te laat bij mij aan tafel kwamen. Maar waarom? Is het de drempel die rust op het praten met een psycholoog, schaamt men zich voor mentale klachten omdat ze “niet zichtbaar zijn”? Is de route via een huisarts te omslachtig? Lange wachtlijsten? Geen diagnose die vergoed werd door ZVW? Na grondig onderzoek bleken alle bovenstaande punten een kern van waarheid te bevatten. Op dat moment sloeg mijn frustratie om naar passie: ik ging aan de slag met het ontwerpen van een concept waarin bovenstaande punten getackeld worden! Een concept zonder wachtlijsten, zonder diagnoses, zonder zorgverzekeraars. Een concept dat snelhip en benaderbaar is voor iedereen die gebaat kan zijn bij de ondersteuning van een psycholoog. Eind 2019 stond Fast Lane Vitality op papier.

“you can't solve a problem with the same 
                  level of thinking that created it”


Een goed idee is stap 1, maar zonder implementatie van dit idee blijft het slechts een idee. Dus tijd om de stoute schoenen aan te trekken en als jonge gepassioneerde ondernemer een zorgconcept bekend te maken bij werkend Nederland. Een kleine twee jaar verder durf ik te zeggen dat het gelukt is. Het concept van Fast Lane Vitality slaat aan. Door de snelheid van schakelen, kwalitatief goede trajecten en mooie resultaten ondersteunen wij in heel Nederland werknemers van klein MKB tot grote Corporate bedrijven.
 
De start van Fast Lane Vitality was niet mogelijk geweest zonder jullie, de professionals die zich inzetten voor de mentale gezondheid van het personeel. Enorm bedankt voor de samenwerking tot dusver, jullie maken Fast Lane Vitality. Laten we als team dit avontuur voortzetten om gezamenlijk onze missie te realiseren: zo preventief mogelijk massaal impact maken op de mentale gezondheid van werkend Nederland!